Medyacin
Image default
Society / Relationships

Buitengewoon Mediation is uw mediator in Limburg

Mediator Limburg? Buitengewoon Mediation! Dit bedrijf heeft zich o.a. gespecialiseerd in het begeleiden van scheidende echtelieden die ook nog eens samen kinderen hebben. Scheiden is al niet eenvoudig, scheiden met kinderen is allesbehalve gemakkelijk. Als twee mensen scheiden, wordt alles wat hen ooit samen verbond, van elkaar gescheiden en onder elkaar verdeeld. Volgens overeengekomen afspraken. Gemeenschappelijke kinderen die uit een ooit nauwe verbintenis zijn voortgekomen, kunnen natuurlijk niet op eenzelfde manier onder elkaar verdeeld worden zoals bijvoorbeeld materiële zaken, rekeningen of tegoeden of schulden.

Buitengewoon Mediation heeft als mediator in Limburg de juiste kennis in huis

Als mediator in Limburg weet Buitengewoon Mediation dat een scheiding met een kind een uitdaging voor alle betrokkenen vormt, zowel de ouders als de kinderen. Een uitdaging die de professionals van Buitengewoon Mediation heel graag met u aangaan als u eenmaal die moeilijke beslissing heeft genomen. Het gaat hierbij niet alleen om een hele reeks juridische en organisatorische veranderingen: Een echtscheiding is vooral een grote emotionele belasting. Niet alleen omdat de ouders zich hier en daar moeten schikken, maar ook omdat er naar gezamenlijke oplossingen voor de nakomelingen moet worden gezocht.

Veel vragen, veel om rekening mee te houden

Daarbij komt er vaak een stortvloed aan vragen en zorgen bij de ouders: Kan ik mijn kind een scheiding wel aandoen? Hoe gedraag ik me correct ten opzichte van mijn kinderen ondanks een echtscheiding? Hoewel het soms erg moeilijk kan zijn, zijn er een aantal etiquetteregels die ouders moeten volgen bij het scheiden met een kind – goed contact vermijdt verdere conflicten en maakt het voor iedereen gemakkelijker. Zo is het belangrijk om samen met de professionals van Buitengewoon Mediation de financiële situatie na de scheiding goed in kaart te brengen met name wat de eventuele consequenties zijn wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Ook wijzen ze u erop een onderscheid te maken tussen uw rol als ex-partner en uw rol als ouder. Blijf met elkaar maar ook met uw kinderen communiceren. Een loyaliteitsconflict tussen ouders en kinderen is natuurlijk uit den boze. Uw kind moet te allen tijde kind kunnen zijn. Ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden.