Medyacin
Image default
Society / Relationships

Een goede herinnering overhouden

Voor sommige mensen is het heel belangrijk dat ze een goede herinnering overhouden aan de overleden persoon. Dit kan dan ook op verschillende manieren gedaan worden. De ene persoon hecht namelijk meer waarde aan woorden van de mensen die op de uitvaart zijn geweest en ze een hart onder de riem willen steken, terwijl de andere liever een voorwerp heeft wat ze doet denken aan de overleden persoon. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk in het creeren van een herinnering aan de mooie een dierbare persoon. Een uitvaartorganisatie kan je hiermee helpen. 

Een memori maken

Een memori is een boek na de uitvaart waar alle personen die op de uitvaart zijn geweest een lief woordje voor de directe nabestaanden in kunnen zetten. Je kan dit doen doormiddel van een echt boek die neer wordt gelegd op de uitvaart of je kunt ervoor kiezen dat je dit online doet. Hierbij kan het dan zijn dat mensen na de uitvaart een bericht achterlaten op bijvoorbeeld een Facebookpagina of een speciale website die alleen voor jou toegankelijk is. 

Een herdenkingsieraad

De directe nabestaanden zouden ook een herdenkingssieraad kunnen maken van de overleden dierbare persoon. Je kan dan bijvoorbeeld en ketting laten maken met een vingerafdruk van deze persoon, maar ook kun je een assieraad laten maken. Hierbij kun je dan de as van de overleden persoon in een ring of ketting laten verwerken zodat je deze persoon voor altijd bij je draagt. Het kan dus fijn zijn om een goede herinnering aan de overleden te hebben en deze voor altijf bij je te dragen!