Medyacin
Image default
Society / Relationships

Je eigen uitvaart regelen

Sommige mensen weten dat ze ziek zijn en dat ze niet lang meer te leven hebben. Dit is erg heftig omdat jij en de andere nabestaanden een erg heftige periode tegemoet gaan. Maar als je weet dat je binnen nu en een paar maanden gaat overlijden kun je wel een deel van je uitvaart zelf regelen en ontneem je veel last voor de nabestaanden. Het regelen van een uitvaart is namelijk een behoorlijke klus en kan er erg inhakken bij een heftige periode. Maar hoe pak je het regelen van je eigen uitvaart nou aan? 

Ga naar een uitvaartorganisatie!

Als je dus ziek bent en je uitvaart zelf wilt regelen is het eerst belangrijk dat je weet wat je wilt regelen en welke aspecten je terug wilt laten komen in de uitvaart. Daarna is het belangrijk dat je een uitvaartorganisatie vindt die goed bij jou past en jouw ideeën ook daadwerkelijk uit kan voeren. Ook moet je ze inlichten dat bij je overleiden bijvoorbeeld de nabestaanden wel of geen inspraak meer hebben bij je uitvaart. Jij bent immers wel de persoon waarvoor de uitvaart is. Als ze wel inspraak hebben moeten zij ook een afspraak maken met de organisatie.

Verder regelen

Als nabestaanden is het natuurlijk wel belangrijk dat je de overleden persoon wel goed kende. Als namelijk personen de uitvaart gaan regelen die de overleden persoon niet goed kende wordt het een minder persoonlijke uitvaart en dit is wat niemand wilt. Overleg daarom goed met alle nabestaanden van de persoon!