Medyacin
Image default
Society / Relationships

Wat gebeurd er met de bezittingen ?

Het is een erg vervelende periode voor jou en de andere nabestaanden als een dierbare van jullie is overleden. Het is normaal dat je niet goed weet wat je moet doen en welke dingen er allemaal geregeld moeten worden om een goede uitvaart te regelen voor de overledene. Maar er zijn natuurlijk meer dingen die geregeld moet worden als er een dierbare is overleden. Een van deze dingen is het verdelen van de spullen van de persoon die is overleden. Een groot deel van de spullen wordt al verdeeld doormiddel van het testament. Hierin staat in wie wat krijgt van de overleden persoon. 

Wat als er geen testament is? 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een persoon geen testament heeft en dat dus nergens staat die wat krijgt. Dan wordt het belangrijk dat je goed met elkaar gaat overleggen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de personen die het dichtst bij de overleden persoon meer recht hebben op spullen van deze persoon dat de kennissen en vrienden van deze persoon. Het is alleen wel belangrijk dat je goed overlegd als je hier mee bezig gaat. Het is namelijk vervelend als er conflicten ontstaan als je de spullen van deze persoon aan het verdelen bent. 

Check het testament eerst

Voordat je dus alle spullen gaat verdelen is het wel belangrijk dat je eerst gaat bekijken wat er in het testament staat. Het kan namelijk wel voorkomen dat je niet meer in het testament staat en dan dus geen recht meer hebt op spullen van de overleden persoon!